Jednohubky s vinnou klobásou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vinná klobása
strouhanka nebo hrubá mouka - na obalení
olej na smažení
plátky chleba
čerstvá zelenina (okurka, paprika, ředkvička, cibule)
hořčice nebo chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).

  2. Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s kořením nebo bylinkami dle chuti) a kousky klobásy v ní obalíme protřásáním.

  3. Pak je v pánvi nebo fritovacím hrnci osmažíme dozlatova.

  4. Z chleba si vykrájíme tvořítkem kolečka, která můžeme potřít hořčicí, kečupem, na ně dáme například salát (natrhaný na kousky), plátky okurky, cibule, ředkvičky a kousek osmažené klobásy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!