Masovo-mangoldové bochánky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa
150 g mangoldových listů
1-2 vejce
sůl
pepř
česnek
3 lžíce strouhanky
100 g Nivy

Postup přípravy receptu

  1. Mangold rozmixujeme.

  2. Zmiešame mangold, mäso, 1 vajce, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Zahustíme strúhankou.

  3. Z mäsovej masy vyformujeme 2 väčšie bochníčky, do ktorých urobíme jamky tak veľké, aby sa do nich vošlo vajíčko (robím malou naberačkou).

  4. Dáme do rúry na 20 min pri 180°C piecť.

  5. Potom vyberieme, do každej jamky rozklepneme vajíčko, posypeme Nivou a dáme opäť do rúry zapiecť.

  6. Podávame so zem. kašou, zemiakmi, obložené zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!