Papriková pasta

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 cibule (velké)
1 kg bílých paprik
1-2 feferonky
100 ml oleje
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
1 rajčatový protlak (140g)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.

  2. Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme (já to dělám ponorným mixérem přímo v kastrolu), případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.

  3. Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe strilizovat. Já to dělám v mikrovlnné troubě, počítám 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!