Jednoduchý vepřový guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové kýty
1 cibule
hl.mouka
gulášové koření
houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a naložíme do směsi gulášového koření a oleje(necháme přes noc odležet v lednici).

  2. Na druhý den: do papiňáku dáme cibuli nakrájenou na drobno a maso, které jsme měli přes noc v lednici. Zprudka opečeme. Podlejeme a dusíme v papiňáku tak 20 minut, podle velikosti kostek masa.

  3. Jakmile máme maso dostatečně měkké, zahustíme vodu, která se s masem vařila. Do většího hrnku nabere vyvařenou vodu a do ní nasypeme dostatek mouky. To celé vlijeme do hrnce, kde nám probublává vyvařená voda s masem. Pokud to máte řídké tak opakujeme postup zahuštění. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!