Francouzské kuře na smetaně a bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
100 g anglické slaniny (tenké plátky)
8 šalotek
3 lžíce másla
hrst čerstvých hříbků nebo mražených hříbků(nakrájených na plátky)
100 ml bílého vína
2 stroužky česneku
300 ml vývaru
70 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
2-3 snítky čerstvého tymiánu nebo v oleji naložené větvičky tymiánu
pepř
sůl
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet.

  2. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava.

  3. Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky. Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit.

  4. Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme.

  5. Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián. Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky.

  6. Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!