Špízy s marinovaným masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového plecka
sůl
pepř
2 cibule
1 červená paprika
3 nožky pikantní klobásy
Marináda:
2 lžíce kečupu
2 lžíce celozrnné hořčice
1 lžíce worchesteru
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušené bazalky
plátek másla (3 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na čtverečky.

  2. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, maso vložíme do marinády a promícháme, aby se maso marinádou obalilo. Dáme do lednice uležet, i přes noc.

  3. Cibuli, papriku a klobásky nakrájíme a společně s masem napichujeme na špejle.

  4. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj naskládáme špízy a dáme péct do trouby.

  5. Máslo si rozpustíme a během pečení špízy několikrát potřeme.

  6. Pečeme necelou hodinu při 200st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!