Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
250 g uvařené cizrny nebo z nálevu
150 g slaniny
400 g pasírovaných rajčat
200 g zelených fazolek
2 šalotky
2 lahůdkové cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4 dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1 kávové lžičky červené papriky - může být i uzená
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.

  3. Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!