Jednoduchý bylinkový losos

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce filé z lososa
2 lžíce másla
čerstvé bylinky (petržel, rozmarýn, bazalka)
pár kapek citrónové šťávy
3 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme změklé máslo s nakrájenými bylinkami, špetkou soli a šťávou. Utvoříme váleček, zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do lednice. Lososa osolíme a opepříme.

  2. Rozpálíme grilovací pánev s olejem a lososa opékáme kůží dolů z každé strany. Já jsem měla vyšší kousky tak jsem pekla ze čtyř stran celkem zhruba asi 7-8 minut podle výšky masa. Nesmí se vysušit.

  3. Na každý kousek hotového lososa ihned položíme plátek bylinkového másla necháme rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!