Jednoduché ledvinky na žampionech a pórku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 vepřové ledvinky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
tak 10 cm bílého pórku
6 i více žampionů bez nožiček
hrst pažitky
trošku oleje
Masox - nemusí být
1 lžíce Solamylu
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky, propláchneme vařící vodou a necháme okapat.

  2. Zatím si na oleji osmažíme na polokroužky nakrájenou cibuli, přidáme česnek na plátky a kmín.

  3. Dáme okapané ledvinky, necháme je ve vlastní šťávě dusit, pak si nakrájíme žampiony na plátky (ne nožičky, ty můžeme použít do polévky!).

  4. Když se šťáva částečně vydusí a ledvinky mírně změknou, dáme připravené žampiony a pórek nakrájený na půlkolečka, zalijeme trošku vývarem z masoxu, nebo vodou, dusíme do změknutí ledvinek a pak si v malém množství vody rozmícháme solamyl a zahustíme. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a jídlo osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!