Játrová směs ze zeleninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

350 g kuřecích jater (nebo králičích)
150 g červené papriky
120 g pórku
120 g cibule
2 stroužky česneku
1 plnější lžíce rajského protlaku
2 lžíce sladké chilli omáčky
feferonka nebo chilli paprička, dle chuti
1 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř mletý
olej nebo špek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená, nebojte se, neztvrdnou.

  2. Po osmažení jater přidáme do pánve pokrájenou papriku, pórek a dále smažíme do jejich povadnutí. Následně přidáme osmažit i nasekaný česnek a plnější lžíci protlaku, vše promícháme, přidáme sojovou a chilli sladkou omáčku, případně feferonku dle chuti a 3 až 4 lžíce vody.

  3. Vše krátce podusíme a můžeme podávat.

  4. Podáváme s čerstvým chlebem, opečeným toustem či topinkou, hranolky nebo bramborem. Dozdobit můžeme nasekanou petrželkou, pažitkou nebo lahůdkovou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!