Čalamáda s fazolemi

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1/2 kg bílé fazole
1/2 kg čerstvých paprik
1/2 kg rajčat
1/2 kg cibule
0,5 dl octa
1/2 dl oleje
1/2 balíčku Deko (bez hořčičného semínka)
125 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Fazoli uvaříme doměkka, kupovaná fazole se rychleji uvaří v tlakovém hrnci za 40 minut.

  2. Všechnu zeleninu - papriky, rajčata, cibuli - nakrájíme na kostičky, dáme vařit do hrnce, podlijeme olejem a octem a nasypeme Deko, které jsme nejdříve přecedili přes cedník, aby jsme odstranili hořčičná semínka. V hrnci povaříme 30 minut za občasného promíchání, před odstavením z plotny vsypeme cukr a uvařené fazole.

  3. Plníme do sklenic a ještě sterilujeme při 80°C 40 minut. Zavařená čalamáda je výborná jako příloha - obloha k hranolkům, zapékaným těstovinám,...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!