Čalamáda s fazolemi
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1/2 kg bílé fazole
- 1/2 kg čerstvých paprik
- 1/2 kg rajčat
- 1/2 kg cibule
- 0,5 dl octa
- 1/2 dl oleje
- 1/2 balíčku Deko (bez hořčičného semínka)
- 125 g cukru krystal
Postup Čalamáda s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Fazoli uvaříme doměkka, kupovaná fazole se rychleji uvaří v tlakovém hrnci za 40 minut.
Všechnu zeleninu - papriky, rajčata, cibuli - nakrájíme na kostičky, dáme vařit do hrnce, podlijeme olejem a octem a nasypeme Deko, které jsme nejdříve přecedili přes cedník, aby jsme odstranili hořčičná semínka. V hrnci povaříme 30 minut za občasného promíchání, před odstavením z plotny vsypeme cukr a uvařené fazole.
Plníme do sklenic a ještě sterilujeme při 80°C 40 minut. Zavařená čalamáda je výborná jako příloha - obloha k hranolkům, zapékaným těstovinám,...