Torta alla gianduja - nugátový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
110 g hladké mouky
50 g cukru
45 g másla
1/5 kypřícího prášku
10 g kakaa
2 žloutky
kapka oleje extra virgin
špetka soli
Krém:
150 g nutelly
50 g čokolády na vaření
100 ml smetany
100 ml mléka
1 vejce
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny.

  2. V té době si ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu a dobře promícháme do hladka.

  3. Po vychladnutí přidáme jedno celé vejce a dobře promícháme.

  4. Formu vymažeme máslem, vyložíme těstem dno a asi 1,5-2 cm vysoké okraje.

  5. Náplň nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na;175°C a pečeme asi 20min. Dort necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!