Houbovka s cuketou a krupičkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 hrsti čerstvých hub (nejlépe směs)
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- mražená polévková směs zeleniny obsahuje: kořenovou zeleninu, květák, hrášek, fazolky, pórek (nebo dáme zeleninu podle naší chuti)
- 1 větší rajče
- 1 malá cuketa (nebo půlka větší)
- 1 větší brambora-nemusí být
- 2 hrsti krupičky
- větvička libečku
- zeleninový bujon
- plátek másla (nebo oleje)
- pažitka
- sůl
Postup Houbovka s cuketou a krupičkou
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita a přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kostičky a pěkně osmažíme, pak zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na malé teplotě ne dlouho, aby nám zeleninka zůstala jemně chrupavá.
Během vaření dáme libeček, houby, osolíme a ke konci probublávání polévky dáme zavařit krupičku a tou i zahustíme polévku. Jen chvilku povaříme, než krupička jakoby naboptná a do vypnuté polévky dáme nařezanou pažitku.