Domácí chipsy s tvarohem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

brambory (6 ks na jeden plech)
tvaroh
zakysaná smetana
jarní cibulka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Chipsy:Brambory důkladně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenčí plátky a vyskládáme na plech (můžou se lehce překrývat).

  2. Osolíme, pokapeme olejem, přikryjeme alobalem a dáme na půl hodiny do trouby na cca 180°C, aby nám změkly.

  3. Poté alobal sundáme a pod horkým vzduchem na cca 200°C dopékáme podle chuti cca 10 minut (kdo má rád pořádně křupavé, může nechat i déle, ale je třeba to důkladně hlídat, abychom to nespálili:)).

  4. Tvaroh: Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu (pro zjemnění), dávám stejné množství obojího. J

  5. arní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k tvarohu a podle chuti osolíme a opepříme. Lze podávat jako přílohu k masíčku, já pro dnešek zvolila jen dušený špenát a volské voko a i tak to bylo výborné.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!