Uzená krémová česnečka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
uzená vepřová žebra
1 cibule
5 stroužků česneku
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 kl soli
pár snítek libečku
Dále budeme potřebovat:
1 pl sádla nebo oleje
1 cibule
1 mrkev
2 brambory
1/2 kl mletého zázvoru
4 stroužky česneku
2 vejce (lze vynechat)
2 pl čerstvé nasekané petrželky
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Žebra opláchneme, vložíme do hrnce s očištěnou zeleninou, přidáme koření, zalijeme studenou vodou cca 1,5 l a vaříme tak dlouho, dokud nebudou žebra měkká (v papiňáku 30 minut).

  2. Mezitím si prolisujeme česnek a odložíme stranou na pozdější použití. Brambory a mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minuty orestujeme.

  3. Přisypeme zázvor a necháme chvilku provonět. Přidáme mrkev a brambory a vše zprudka osmahneme. Hotový vývar přecedíme, nalijeme na orestovanou zeleninu a 15 minut vaříme.

  4. Poté odebereme 1 naběračku hustého bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět do polévky, přidáme prolisovaný česnek, vejce a necháme projít varem.

  5. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme posypané petrželkou a lehce osmaženým pečivem, které jsme mírně potřeli česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!