Játra v rosolu

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

200 g kuřecích jater
500 ml silného drůbežího vývaru zbaveného tuku
1 sáček želatiny
jablečný ocet
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuličky celého pepře
sůl
čerstvý tymián
ředkvičky

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky.

  2. Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti.

  3. Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku.

  4. Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!