Zelné řízky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 malá hlávka bílého zelí
3 vejce
strouhánka
sušený česnek
sůl, pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí rozpulte a nakrájejte na plátky. Opatrně pomocí obracečky dejte do hrnce, zalijte osolenou vodou a povařte - 5 minut od doby varu. Pak opět obracečkou vyndejte, nechte okapat a odložte na papírové utěrky. Asi by šlo povařit hlávku celou a pak rozkrájet.

  2. Trochu zchladlé díly zelí trochu posolte, posypte sušeným česnekem, obalte ve vajíčkách, rozšlehaných se solí a ve strouhánce. Pak je dejte na plech, vyložený pečícím papírem, natřeným olejem. Důkladně je postříkejte olejem ve spreji nebo polijte pomocí lžíce.

  3. Protože se mi některé díly zelí rozpadly, nasekala jsem zbytky nahrubo, přidala další vejce, sušenou smaženou cibulku, sůl,pepř, strouhánku a umačkala koule, které se pekly společně s řízky v troubě - asi minut na 170 st. V polovině té doby řízky i koule obraťte a znovu trochu potřete olejem.

  4. Chutnají s dipem ze zakysané smetany a česneku


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!