Křehká vepřová játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
150 g bílého jogurtu
1 lžíce dobré sójové omáčky
1/2 lžičky sušeného česneku
pepř
sůl podle chuti (po usmažení)
---
strouhanka
cca 2-3 vejce
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. Smícháme jogurt, sójovku, pepř a česnek. Játra do marinády naložíme nejméně na hodinku.

  2. Připravíme strouhanku a rozšleháme vejce. Kousky jater lehce otřeme od marinády, obalíme ve strouhance, poté ve vejcích a vkládáme do rozehřátého tuku.

  3. Játra smažíme z obou stran dozlatova. Nesmíme hodně zprudka, ale ani ne pomalu. Musí být uvnitř růžová. Odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!