Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

ryba:
4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
pepř
sůl
limetka
hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1
slunečnicový olej
zelenina:
3 mrkve
1 menší červená cibule
3 jarní cibulky
2 brambory
1 menší cuketu
5 stroužků česneku
1 chilli paprička
2 snítky tymiánu
3 lžíce olivového oleje
30 g másla
50 ml jablečného octa
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na kostičky, česnek na plátky, chilli najemno.

  3. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.

  4. Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!