Jamajská rýže

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek dlouhozrnné rýže
1 konzervu červených fazolí
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
250 ml kokosového mléka
mletý zázvor
chilli koření
muškátový oříšek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme.

  2. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chili a muškátový oříšek dle chuti a osolíme.

  3. Přivedeme k varu a vaříme na nejmenším plameni 10 minut.

  4. Poté vmícháme scezené a propláchnuté fazole a ještě 5 minut povaříme. Podáváme jen tak samotné, nebo s jakýmkoli masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!