Králík na víně a česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
1-2 cibule
200 g anglické slaniny
2 paličky česneku (cca 20 stroužků)
Na marinádu:
100 ml oleje
150 ml červeného vína
1-2 polévkové lžíce koření tatranská směs
(2 pl kečupu)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si umyjeme a naporcujeme.

  2. Připravíme marinádu, česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Do připravené marinády a česneku naložíme porce králíka, uložíme do lednice na 24-48 hodin.

  4. Cibule očistíme, nakrájíme i se slaninou na hrubší kousky, vložíme na dno pekáče, přidáme králíka i s marinádou a pod poklicí upečeme na 200°C, 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!