Pizza T. B.

Recepty, Pizzy

Suroviny

Na těsto:
300 g polohrubé mouky
170-180 ml vlahé vody
1/4 balíčku kvasnic
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
2 polévkové lžíce oleje (nejlépe dobrého olivového)
Navrch:
4 ks stroužků utřeného česneku
4 polévkové lžíce řepkového oleje
6 ks středních rajčat
200 g loveckého salámu
4 ks čerstvých kozích rohů
4 ks čerstvých cibulek sečky i s natí
200 g sýra Emmentaler 30% (na strouhání)
bylinková sůl
oregano
sušená bazalka
zelené olivy s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience Na těsto. Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře prohněteme (5 min) a několikrát s ní pořádně praštíme o stůl. Vložíme do přiměřené misky, poprášíme moukou a dáme do trouby (bez utěrky!), kterou zapneme na 50°C, vykynout (20 minut).

  2. Těsto vyválíme do tvaru pekáče, poprášíme moukou, nabalíme na váleček a přeneseme na plech, kam jsme dali pečicí papír. Těsto ještě vytáhnem do rohů, mašlovačkou pomažeme celý povrch olejem s česnekem (nešetřit!).

  3. Rajčata, salám, papričky a cibulky nakrájíme na tenké plátky a celý povrch pokryjeme postupně rajčaty (posypeme bylinkovou solí a oreganem), loveckým salámem, papričkami a cibulkami. Celé pokryjeme nastrouhaným sýrem.

  4. Dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pokud máme multifunkční troubu, tak na system Pizza t.j. spodní a zadní topné tělěso s ventilátorem na 15 minut. Pokud nemáme, tak spodní a horní těleso na 20 - 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!