Jahodové nic se špaldovým korpusem

Recepty, Dorty

Suroviny

Na těsto:
150 g špaldové mouky
100 g másla
50 g hnědého cukru
1 žloutek
Na krém:
500 g tvarohu (nejlépe tučného)
300 ml jogurtu nebo zakysané smetany (lze i zkombinovat obé)
4 vejce
100 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového pudingu (nejlépe Dr. Oetker)
250 g čerstvých jahod
balíček čirého dortového želé Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, uvrhneme do útrob mikrotenu a dáme do lednice.

  2. Připravíme si krém: Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu (kysané smetany) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přídáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému.

  3. Z vychlazeného těsta vyválíme placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a její boky mázneme máslem.

  4. Těsto přemístíme do formy a prstíčkama uťapkáme po dně a trochu vyženeme:-)) okraje.. zkrátka uděláme jakoby rantl.

  5. Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 st. Po 20min. zakryjeme dortík alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 st. a dopečeme. Trvá to 40-50 min. Uděláme špejlovou prubu, je-li dřívko suché, máme hotovo a zčásti vyhráno:-))).

  6. Dortík vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.

  7. Poté pokryjeme jahůdkama, neujídáme:-(. Želé si připravíme dle návodu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až nám želé ztuhne. Pak už můžeme mlsat. Forma, ve které jsem pekla měla průměr 26cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!