Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší prorostlé řízky z krkovičky
3 celé stroužky česneku
sádlo (tolik, aby maso bylo pokryté)
snítka šalvěje a rozmarýnu
sůl
pepř
Na dokončení:
sádlo
lžička papriky
lžička hořčice (měla jsem bavorskou)

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.

  2. Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky. Troubu snížíme na 90 st. a přikrytý pekáček pečeme cca 2 hod. Maso musí být úplně měkké.

  3. V této fázi můžeme sádlo slít, nebo maso přendat do jiného pekáčku. Odebereme cca 2 lžíce sádla, smícháme s paprikou, hořčicí a maso potřeme.

  4. Maso prudce zapečeme, jen pár minut na barvu. Podáváme se salátem, brambory nebo se zelím a knedlíkem. Komu nevadí, že to nemá barvu, může podávat hned, jen okapané ze sádla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!