Jahodové muffiny z rýžové mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky rýžové mouky
1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
2 vejce
1/2 hrnku rostlinného oleje
200 g čerstvých jahod
stévie (podle chuti)
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
kokosový olej (na vymazání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme robota a vše necháme promíchat.

  2. Během míchání postupně přiléváme mléko a mícháme do té doby, než nám vznikne hladké těsto.

  3. Na závěr přidáme do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto už jen lehce promícháme.

  4. Formu na muffiny si lehce vymažeme kokosovým olejem a těsto rozdělíme lžící do formiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!