Králík na cibuli s tymiánem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 6 cibulí
- 1 celý česnek
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1/2 lžičky tymiánu
- sůl
- 100 g anglické slaniny
Postup Králík na cibuli s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, posolíme a necháme 30 minut odležet.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka a poklademe na celé dno pekáče.
Králíka položíme na cibuli a poklademe zbylou cibulí. Česnek oloupeme, pokrájíme a posypeme jím porce králíka.
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a poklademe na králíka.
Nakonec přidáme celý pepř, nové koření a posypeme tymiánem.
Podlejeme asi 150 ml vody a dáme péct na 180°C, občas králíka polejeme výpekem.
Pečeme do změknutí masa 1 až 1 a 1/2 hodiny. Podáváme s bramborami, nebo s chlebem a okurkou.