Králík na cibuli s tymiánem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
6 cibulí
1 celý česnek
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1/2 lžičky tymiánu
sůl
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, posolíme a necháme 30 minut odležet.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka a poklademe na celé dno pekáče.

  3. Králíka položíme na cibuli a poklademe zbylou cibulí. Česnek oloupeme, pokrájíme a posypeme jím porce králíka.

  4. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a poklademe na králíka.

  5. Nakonec přidáme celý pepř, nové koření a posypeme tymiánem.

  6. Podlejeme asi 150 ml vody a dáme péct na 180°C, občas králíka polejeme výpekem.

  7. Pečeme do změknutí masa 1 až 1 a 1/2 hodiny. Podáváme s bramborami, nebo s chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!