Meruňkový koláč s karamelem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
50 g cukru
2-4 lžíce medu
70 g másla
Karamel:
70 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
100 ml smetany
Dále:
1 meruňková kompot
2-3 lžíce kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Pripravime si testo smichanim mouky, cukru, medu a rozpusteneho masla.

  2. Testo vtlacime do pecici misky, potreme kysanou smetanou a pokladme platky merunek.

  3. Peceme 15-20 minut v troube vyhrate na 170°C.

  4. Mezitim si pripravime karamel. Do hrnce vsypeme cukr a nechame rozpustit. Kdyz zmeni barvu na svetle hnedou, opatrne pridame vanilkovy extrakt a prilijeme smetanu. Michame, dokud se karamel ve smetane nerozpusti.

  5. Karamelovou smesi polijeme kolac, nechame vychladit a muzeme podavat treba se slehackou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!