Bramborák plněný žampionovou směsí a Hermelínem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Bramboráky:
6 velkých brambor
10 stroužků česneku
2 vajíčka
hladká mouka
chilli
sůl
majoránka
olej
Žampiónová směs:
300 g žampionů
2 cibule
4 stroužky česneku
100-150 ml smetany
chilli
sůl
pepř
paprika
máslo
majoránka
Ostatní:
Hermelín nebo Eidam (Niva...záleží na chutí)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve udelame bramboraky. Nastrouhame brambory pul na hrubem a pul na jemnem struhadle, pridame vajicka, hladkou mouku, nastrouhany/prolisovany cesnek, spetku chilli, sul a hodne majoranky. Osmahneme na oleji a dame stranou.

  2. Pote pripravime smes. Cibule pokrajime na pulkolecka, oloupeme zampiony a pokrajime je na vetsi kousky.

  3. Cibuli dame na panev, kde jsme si rozpustili maslo, osmahneme a pridame zampiony. Orestujeme, pridame chilli, jemne pokrajeny cesnek, opeprime, opaprikujeme a zalijeme smetanou. Dochutime soli a majorankou.

  4. Bramboraky plnime smesi, poklademe platky Hermelinu a zasypeme trochou stouhaneho syra (napr. Eidam). Podavame se zeleninovym salatem nebo oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!