Bramborák plněný žampionovou směsí a Hermelínem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Bramboráky:
- 6 velkých brambor
- 10 stroužků česneku
- 2 vajíčka
- hladká mouka
- chilli
- sůl
- majoránka
- olej
- Žampiónová směs:
- 300 g žampionů
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100-150 ml smetany
- chilli
- sůl
- pepř
- paprika
- máslo
- majoránka
- Ostatní:
- Hermelín nebo Eidam (Niva...záleží na chutí)
Postup Bramborák plněný žampionovou směsí a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve udelame bramboraky. Nastrouhame brambory pul na hrubem a pul na jemnem struhadle, pridame vajicka, hladkou mouku, nastrouhany/prolisovany cesnek, spetku chilli, sul a hodne majoranky. Osmahneme na oleji a dame stranou.
Pote pripravime smes. Cibule pokrajime na pulkolecka, oloupeme zampiony a pokrajime je na vetsi kousky.
Cibuli dame na panev, kde jsme si rozpustili maslo, osmahneme a pridame zampiony. Orestujeme, pridame chilli, jemne pokrajeny cesnek, opeprime, opaprikujeme a zalijeme smetanou. Dochutime soli a majorankou.
Bramboraky plnime smesi, poklademe platky Hermelinu a zasypeme trochou stouhaneho syra (napr. Eidam). Podavame se zeleninovym salatem nebo oblohou.