Jahodová bomba

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na roládu:
5 vajec
150 g cukru
100 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1/3 másla
750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
jahody čerstvé - jde použít i mražené nebo kompotované

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180°C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.

  2. Když papír nejde odmotat, stačí přiložit vlhou utěrku. Natřeme jahodou marmeládou. Nakrájíme na tenké plátky a klademe do mísy, tak aby byl celý prostor zaplněn.

  3. Krém: Uvaříme pudinky ochucené vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.

  4. Poté nalijeme část pudinkového krému do mísy s roládou, proložíme ovocem, opět vrstva krému. Já tam dala tři vrstvy krému a dvě jahod.

  5. Nakonec přikryjeme plátky rolády a necháme přes noc v lednici. Druhý den bez problému vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!