Jablkový závin z vloček s dýňovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g jablek, oloupaných, zbavených jadřinců
50 g ovesných vloček
30 g vlašských ořechů
Náplň:
200 g dýně
2 lžíce třtinového cukru
100 ml vody
100 g tvarohu (polotučného)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Jablka nastrouhejte najemno. Ovesné vločky rozsekejte najemno. Smíchejte a nechte asi 5-10 minut odležet.

  3. Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi plech vyložený pečícím papírem.

  4. Jablečnou hmotu rovnoměrně rozvrstvěte na ořechy do tvaru obdélníku (cca 25x20 cm). Pomozte si rukama a placku upěchujte. Placka by měla být silná asi 5 mm. Vložte do trouby a pečte 25 – 30 minut, dokud nebude placka relativně pevná. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

  5. Dýni nakrájejte na drobné kostičky, vložte do hrnce, přidejte cukr a vodu a vařte pod poklicí doměkka. Když dýně změkne, odklopte a vyvařte zbylou tekutinu. Nechte vychladnout.

  6. K dýni přidejte tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

  7. Plát s papírem opatrně překlopte a pomocí nože sloupněte pečící papír. Plát opět přendejte na papír a potřete jej dýňovým krémem.

  8. Pomocí papíru zaviňte do rolády a nechte ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!