Instantní ovesná kaše

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 ml ovesných vloček
50 ml sezamových semínek
100 ml strouhaného kokosu
asi lžíce sušeného mléka nebo syrovátky
rovná lžíce cukru
rovná lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.

  2. Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí pak sušenou syrovátku a cukr.

  3. Vychladlou směs pak pomeleme na kávomlýnku a uskladníme v uzavíratelné sklenici. Při podávání k suché směsi přilejeme teplou vodu (a necháme chvíli naobtnat) a můžeme vmíchat postrouhané jablko nebo rozmačkaný banán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!