Inspirováno Tournedos Rossini

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí svíčkové
120 g husích jater
máslo
Demi-glace
Madeira
Worcester
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vytemperované svíčkové uřízneme čtyři špalíky, ovážeme špagátem, opepříme a na másle zprudka opečeme jak jsme zvyklí;osolíme a uložíme v teple (zabalené v alobalu).

  2. Do výpeku přidáme trošku demi-glace a vína, zredukujeme a zastříkneme worcesterem.

  3. Omáčku uložíme bokem a na pánvi znovu na másle zprudka opečeme čtyři kousky jater dohněda.

  4. Podle původního receptu se jídlo podává s tousty. Játra jsou uložena na mase, to celé přelité omáčkou a dekorováno lanýžem … (u nás bylo s bramborem a bez dekorace…) Mám rád jednoduchá jídla, tak jsem Tournedos Rossini zjednodušil jak jen to šlo… Pravda, skladatel se ze mě nestal, ale i tak jsme při jídle slyšeli chóry andělské…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!