Inspirováno Tournedos Rossini
Recepty, Hovězí masoPostup Inspirováno Tournedos Rossini
Postup přípravy receptu
-
Z vytemperované svíčkové uřízneme čtyři špalíky, ovážeme špagátem, opepříme a na másle zprudka opečeme jak jsme zvyklí;osolíme a uložíme v teple (zabalené v alobalu).
Do výpeku přidáme trošku demi-glace a vína, zredukujeme a zastříkneme worcesterem.
Omáčku uložíme bokem a na pánvi znovu na másle zprudka opečeme čtyři kousky jater dohněda.
Podle původního receptu se jídlo podává s tousty. Játra jsou uložena na mase, to celé přelité omáčkou a dekorováno lanýžem … (u nás bylo s bramborem a bez dekorace…) Mám rád jednoduchá jídla, tak jsem Tournedos Rossini zjednodušil jak jen to šlo… Pravda, skladatel se ze mě nestal, ale i tak jsme při jídle slyšeli chóry andělské…