Čínské kuřecí satay

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsou
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky koriandru – nasekáno na jemno nebo sušený
1/2 lžičky kmínu – drcený
1/4 lžičky kurkumy – drcené
1/4 lžičky mletého chilli (viz poznámka 1.)
1 1/2 lžičky kari (viz poznámka 2.)
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky bílého pepře
2 lžičky hnědého cukru
1 lžička světlé sójové omáčky (viz poznámka 3.)
2 lžičky rýžového octa
1/3 šálku kokosového mléka
1/4 šálku vody
1 lžíce arašídového oleje (nebo jiný běžný olej)
1 cibule na jemno
2 stroužky česneku
1 červená cibulka na ozdobu
jarní cibulka nakrájená na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte kuře na polovinu délky a pak na tenké plátky.

  2. Kousky obalte v misce se sodou. Nechte odležet 20 minut.

  3. Pak dobře opláchněte, osušte papírovou utěrkou a umístěte zpět do misky.

  4. Nasypte koření, dobře promíchejte a nechte 10 minut odstát (pokud nechcete mít jídlo moc ostré, maso odstát nenechávejte).

  5. Rozehřejte olej na pánvi na vysokou teplotu. Přidejte cibuli a česnek, míchejte a smažte po dobu 1 minuty.

  6. Přidejte maso s kořením a vodou a za stálého míchání smažte 2 minuty, až bude propečené a trochu zhnědne.

  7. Podávejte s rýží ještě teplé, ozdobit můžete jarní nebo červenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!