Hruškové rezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 ks vajec
12 pl krystalového cukru
12 pl polohrubé mouky
1/2 balení prášku do pečiva
2 pl vlažné vody
Nádivka:
4 vajíčka
300 g krystalového cukru
2 ks másla
1 vanilkový cukr
2 skleničky zavařených hrušek
poleva:
2 ks tmavá poleva

Postup přípravy receptu

  1. Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka, ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme, do múky pridáme prášok a pomali pridávame do masy naposled dáme vodu a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie, pri 180°C do ružova.

  2. Kym sa korpus pečie robíme plnku vyšlaháme vajíčka s cukrom a dáme nad paru a šlaháme do zhustnutia, ešte do letného primiešame 1 ks masla a necháme v chlade, zatial vyšlaháme druhé maslo s vanilkovým cukrom a zošlaháme z masou a plníme.

  3. Korpus si prekrojíme na dve časti po šírke a naplníme nahrubo krémom, poukladáne na plnku osušené hrušky a natrieme druhú polovicu krémom a priložíme krémom na hrušky,dlaňami popritláčame, rozrežeme na polovicu a máme dva kusy rezov a polejeme ich čokoládovou polevou. Použila som hotovú polevu, len som ju rozpustila nad parou,ľ ubovolne dekorujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!