Vepřový plátek s pepřovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (kýta)
olej (možno olivový)
lžíce másla
rozmarýn
menší cibule
nakládaný zelený pepř
smetana
Gran Moravia (parmezán)
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nenaklepáváme, jen potřeme lehounce olejem a necháme uložené přes noc v chladu. Osolíme je, lehce opepříme a opečeme na další trošce oleje na pánvi. Obracíme obracečkou, do masa nepícháme.

  2. Přendáme je do nahřátého pekáčku, na každý položíme ždibec másla a rozmarýn a na 5-7 minut dáme do trouby, vyhřáté na 90°C.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme nadrobno krájenou cibulku, přidáme 2 lžíce nakládaného pepře a smetanu, prohřejeme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. Zahustíme nastrouhaným sýrem. (Kdo chce omáčku jemnější, hladší, propasíruje ji před přidáním sýra přes cedník.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!