Hrnkové knedlíky s ostružinami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 hrnek smetany 33%
1/4 hrnku jemného třtinového cukru nebo 2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
1 vejce
1 hrnek ostružin
mezi prsty špetičku soli
dále budeme potřebovat
3 hrnky o objem 250 ml
3 mikrotenové svačinové sáčky
do každého sáčku malé kápnutí oleje

Postup přípravy receptu

  1. Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedeme k varu.

  2. Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250 ml hrnků.

  3. Vejce rozklepneme, žloutek oddělíme od bílku a z bílku vyšleháme tuhý sníh.

  4. Žloutek společně s cukry a smetanou vyšleháme do pěny.

  5. Přidáme sůl, citronovou kůru a mouku, promíchanou s práškem do pečiva.

  6. Vše promícháme, přidáme sníh a ostružiny a vše zlehka znova promícháme.

  7. Hrnky naplníme do ¾ a opatrně je vložíme do hrnce s vroucí vodou. Voda v hrnci by měla dosahovat do poloviny hrnků.

  8. Přes hrnec položíme utěrku, zakryjeme poklicí a slabým varem vaříme 35-40 minut.

  9. Hotové knedlíky, které upotřebíme vyjmeme ze sáčku, necháme vychladnout a nakrájené na silnější plátky podáváme například jako zákusek.

  10. Ostatní můžeme po vychladnutí v sáčku uložit do lednice a spotřebovat následující den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!