Hrnkové knedlíky s petrželkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku dětské krupičky
1 hrnek mléka
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1 větší nebo 2 menší vejce
hrst drobně pokrájené petrželky
4 starší rohlíky nebo housky
máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nebo housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a jemně pokrájenou petrželku. Společně promícháme, přidáme žloutek s mlékem a znovu zamícháme, až vznikne kompaktní hmota. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ten lehce do těsta vmícháme.

  2. Hrnky vymažeme máslem a cca do 2/3 naplníme těstem na knedlíky. Dáme do hrnce s trochou vroucí vody a necháme 30 minut vařit. Hotové knedlíky vyklopíme z hrníčků a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!