Hovězí závitek plněný rýží s hráškem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky hovězího masa
3 sáčky rýže
plechovka hrášku
2 cibule
sůl
pepř
hladká mouka
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a okořeníme.

  2. Rýži si uvaříme, ale jen krátce, aby se pak v závitku nerozvařila. Já vařila 5 minut. D

  3. o uvařené rýže přidáme hrášek a plníme závitky, které pak smotáme.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme cibuli do hněda.

  5. Pak přidáme závitky a ze všech stran restujeme.

  6. Poté podlijeme a dusíme do měkka. Až bude maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme. Můžeme přidat, jako já, 2 lžíce okurkového láku. Já mám domácí naložené okurky a dávám provařit i s naloženou cibulkou a mrkví. Kdo nemá, nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!