Pagáčky s medvědím česnekem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladká mouka
200 g celozrnná žitná mouka
100 g vepřové sádlo
150 ml bílý jogurt
30 g čerstvé droždí
1/2 kávové lžičky cukru
1 polévková lžíce soli
170-180 ml vlažné mléko
2 stroužky česneku
velká hrst pokrájených listů medvědího česneku - medvědí česnek
Na potření:
1 rozšlehané vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Do jogurtu vmiešame cukor a droždie, necháme v teple stáť.

  2. Obidve múky zmiešame so soľou, pridáme zmäklé sádlo (nie roztopené), kvások, pretlačený cesnak a pridávame mlieko, vypracujeme plastické dosť hutné cesto.

  3. Na konci zamiesime medvedí cesnak. Prikryjeme a necháme cesto kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

  4. Potom vyvaľkáme na cca 1,5 hrubý plát, pokrájame. (Môžeme vykrajovať klasické tvary - okrúhle, ja nerobím.) Ukladáme na pečiaci papier alebo fóliu, prikryjeme utierkou a zas necháme kysnúť asi 30 minut.

  5. Potom potrieme vajíčkom, dáme piecť cca 15-20 minút, pri 200°C, sledujeme.

  6. Povrch môžeme posypať napr. aj sezamom, slnečnicou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!