Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

700 g býčích žláz (3 mražené kusy v jednom balení)
150 g slaniny (použila jsem Gazdovskou slaninu)
300 g bílého hlávkového zelí
1 lžíce oleje
1 velká cibule
1 lžíce sladké papriky
1 lžička celého kmínu
1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl)
2 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.

  2. Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky.

  3. V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme společně slaninu s cibulí a kmínem. Po 3 minutách přidáme žlázy, zasypeme paprikou, promícháme a restujeme další 3 minuty, než začnou pouštět tekutinu. Poté přidáme rozdrobený bujón, zelí, trochu pepře a promícháme.

  4. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě přibližně 20 minut, dokud není zelí měkké.

  5. Na závěr přidáme česnek, vodu se škrobem a vaříme 2 minuty.

  6. Podle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!