Hovězí pupek s čabajkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího pupku
1 nožka Čabajské klobásy (originál je jen jeden Hungary)
lžíce hrubozrnné hořčice
15 dkg Lopenické slaniny
3 větší cibule
sůl
pepř
3 bobkové listy
nové koření
3 lžíce silného vývaru Demi-glace
hladká mouka
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku, pokud je potřeba, dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.

  2. Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme.

  3. Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme.

  4. Nakrájíme na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit, opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo. Maso vyjmeme a dáme ho bokem.

  5. Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda.

  6. Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace.

  7. Pod pokličkou táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny, dokud není maso krásně měkké.

  8. Hotové maso po odstranění nitě krájíme na silnější plátky.

  9. Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!