Včelí úlky z piškotů s karamelovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g piškotů
160 g mletého cukru
80 g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce mléka
Náplň:
1/2 plechovky slazeného karamelu (nebo slazené kondenzované mléko uvařené v plechovce cca 1 hodinu v tlakovém hrnci)
1 lžíce másla
lžička rumu
Na dozdobení:
čokoláda na vaření
cukrářské zdobení (podle fantazie)

Postup přípravy receptu

  1. Z piškotů, cukru, másla, rumu a mléka vypracujeme těsto. (jde to ztuha, ale jde). Formičku na úlek vždy vysypeme cukrem, vložíme do ní kuličku těsta, vařečkou utvoříme otvor na krém a klepnutím na desku vyklopíme.

  2. Hotové úlky necháme aspoň 1-2 dny oschnout na desce a pak je plníme krémem. Karamel ušleháme s máslem a rumem a plníme do úlků. Uzavřeme buď lineckými kolečky, nebo piškoty rovnou stranou k podložce, kulatou do úlku.

  3. Špičky úlků ponoříme do roztopené čokolády a do libovolného cukrářského zdobení a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!