Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

10 čerstvých žampiónů
2 menší cibule
1 stroužek česneku
kmín
pepř
sůl
hovězí bujón
libeček
2 kuličky Nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
1 plechovka loupaných rajčat
0,5 kg mletého hovězího masa
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.

  3. Do tlakového hrnce nalijeme olej, přidáme cibuli, žampióny a česnek. Krátce orestujeme a ztlumíme na minimum.

  4. Část rajčat z plechovky nakrájíme na drobné kousky a zbylou část rozmixujeme(Není nutné. Můžeme vše nakrájet na drobno).

  5. Rajčata přidáme do tlakového hrnce a promícháme.

  6. Přidáme kmín, bujón, libeček, bobkový list, hřebíček, Nové koření a zalijeme vodou.

  7. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Uválíme 3 menší šišky, které na pánvi s olejem prudce opečeme po všech stranách, aby se nám maso zatáhlo.

  8. Přendáme do tlakového hrnce k omáčce a uzavřeme poklicí. Vaříme 15 minut od zasyčení.

  9. Poté tlakový hrnec otevřeme, šišky masa vytáhneme a nakrájíme na plátky.

  10. Omáčku zahustíme zákletkou(voda+mouka) a přidáme zakysanou smetanu. Pořádně promícháme a povaříme ještě 15 minut.

  11. Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!