Masovozeleninové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix (50:50)
3 lžíce vody
1 vejce
1/2 hrnku smažené cibulky
1 lžíce polévkové koření Alnatura bez glutamátů (z DM drogerie)
200 g mražená zelenina Císařská směs

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velmi jednoduchý - maso s vodou, vejcem, cibulkou a kořením smícháme v míse, přidáme mraženou zeleninu, tvoříme koule, trochu splácneme a na pečícím papíře na plechu v troubě pečeme karbanátky (asi 20 minut při 170°C). Soli netřeba, koření sůl obsahuje.

  2. Pokud používáte jiné dochucovadlo, přidávejte přiměřeně a chutnejte, ať nepřesolíte, růzené vegety a kuchárky obsahují min. 50% soli. Já používám bezglutamátové Alnatura z DM.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!