Králičí nudličky s karamelizovanou cibulí

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Na maso:
400 g králičího masa (filetu ze hřbetu)
4 lžíce oleje
100 ml bílého vína
sůl
pepř
Cayenský pepř dle chuti
Na cibuli:
3 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 lžíce třtinového cukru
100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici.

  2. Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.

  3. Přidáme víno a necháme odpařit. Dusíme doměkka.

  4. Oloupanou cibuli překrájíme na osminky.

  5. V pánvi si rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, cukr, osolíme a 10 minut restujeme, až nám začne cibule karamelizovat. Vlijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.

  6. Pak smícháme s masem. Vhodnou přílohou je rýže, kuskus, bulgur... Na talíři zakápneme fíkovým balzamikem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!