Masový nákyp s růžičkovou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

650 g pečeného vepřového masa
550 g růžičkové kapusty
300 g slaniny např. Gazdovské slaniny
1 velká cibule
5 stroužků česneku
2 vejce
1 lžíce lněného semínka (můžeme vynechat)
sůl
mletý pepř
forma na zapečení (srnčí hřbet)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, dáme na 3 minuty vařit do osolené vody a poté necháme v cedníku okapat. 5-7kapustiček(záleží na velikosti) pak odložíme stranou.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v kastrolu ji osmažíme, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do zrůžovění.

  3. Maso a kapustu pomeleme na masovém mlýnku a přidáme k osmaženým surovinám. Přidáme vejce, lněné semínko, podle chuti sůl a pepř a vše důkladně promícháme.

  4. Z odložených kapustiček odřízneme košťály tak, aby se daly kapustičky hezky za sebe naskládat. Odpad“ který nám zbude nakrájíme nahrubo a vmícháme do masové směsi.

  5. Masovou směs rozdělíme na dva díly. Do prvního dílu který stejnoměrně navrstvíme na dno formy zlehka vtlačíme seříznuté kapustičky. Zakryjeme druhým dílem masové směsi a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na nejvyšším stupni (mám plyn) 15 minut.

  6. Poté nakrájíme na porce a podáváme. Můžeme konzumovat teplé i studené s přílohou, která nám vyhovuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!