Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

900 g hovězího zadního masa vcelku
70 ml vývaru
5 středně velkých brambor
3 cibule
2 barevné kapie
4 barevný pepř z mlýnku
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce oleje
dále budeme potřebovat:
2 lžíce oleje
sůl
posekané petrželové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.

  2. Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.

  3. Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.

  4. Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory. Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule. Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.

  5. Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  6. Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!