Chobotnice, krevety, mušle

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g kalamáry
200 g krevety
200 g slávky
400 g ryby filety
1 PL koření sečuánská pánev
1 PL pepř celý
1 PL sůl mořská (hrubozrnná)
1 KL paprika
1/2 hrníčku mouky
2 PL maizeny
podle potřeby olej rostlinný

Postup přípravy receptu

  1. Naporcujme si na mensie kusky rybacich filetov -ake mame, mensie krevety, mensie slavky a kalamare. Osusime.

  2. Na malu panvicku dame hrubu sol a zmes korenia, chvilu prazime pokial nezacne korenie vonat.

  3. Presypeme do maziara na hrubo podrvime pridame trochu mletej papriky ma farbu (moze byt aj paliva k pivu super).

  4. Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary, krevety, slavky a kusky ryb poriadne premiesame a otrasieme. Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou.

  5. Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy pozor to prska!

  6. Vyprazame tak cca 2 -3 minuty max. Aj s otacanim ale ani netreba.

  7. Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!