Chobotnice, krevety, mušle
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g kalamáry
- 200 g krevety
- 200 g slávky
- 400 g ryby filety
- 1 PL koření sečuánská pánev
- 1 PL pepř celý
- 1 PL sůl mořská (hrubozrnná)
- 1 KL paprika
- 1/2 hrníčku mouky
- 2 PL maizeny
- podle potřeby olej rostlinný
Postup Chobotnice, krevety, mušle
Postup přípravy receptu
-
Naporcujme si na mensie kusky rybacich filetov -ake mame, mensie krevety, mensie slavky a kalamare. Osusime.
Na malu panvicku dame hrubu sol a zmes korenia, chvilu prazime pokial nezacne korenie vonat.
Presypeme do maziara na hrubo podrvime pridame trochu mletej papriky ma farbu (moze byt aj paliva k pivu super).
Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary, krevety, slavky a kusky ryb poriadne premiesame a otrasieme. Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou.
Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy pozor to prska!
Vyprazame tak cca 2 -3 minuty max. Aj s otacanim ale ani netreba.
Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde....