Čína českého houbaře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
300 g pevných menších hub (nejlépe hřibů a křemeňáků)
1 velký pórek
1 čajová lžička zázvoru
1-2 lžičky kari
sojová omáčka cca 4 lžíce
cca 2 lžíce ústřicové omáčky
sladká chilli omáčka - podle chuti
olej
cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.

  2. Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme a podusíme na oleji doměkka.

  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vložíme připravené maso, zprudka orestujeme, přidáme pórek nakrájený na kolečka a společně smažíme až je maso hotové (nesmí být uvnitř růžové). Krátce před koncem přidáme připravené houby a společně dokončíme.

  4. Na talířích zakápneme chilli omáčkou podle chuti a hustě posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!