Hovězí nudličky ze zelím a žampiony

Recepty, Minutky

Suroviny

400 g roštěné
3 lžičky sojové omáčky - já používám Kikkoman, je čistě přírodní
1/2 - 1 lžičku nastrouhaného zázvoru
4 lžíce olivového oleje
drcený barevný pepř - podle chuti
2 lžíce Solamylu
sůl
1/4 menší hlávky zelí
8 krémových žampionů mohou být i normální bílé
olej

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme si marinádu ze sojovky, zázvoru, oleje, pepře a solamylu.

  2. Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na nejnéně na 24h.

  3. Zelí nakrájíme na nudličky a krátce spaříme vroucí vodou. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  4. Na rozehřátý olej dáme žampiony, chvíli restujeme a přidáme okapané zelí, osolíme, pokapeme trochou sojovky a chvíli opékáme - aby zelí ještě trochu křupalo. Pak vyndáme z pánve a dáme do tepla.

  5. Na pánev přidáme olej, necháme rozpálit a vložíme maso, které jsme ještě před tím osolili. Zprudka opečeme, ze všech stran, pak přidáme zelí se žampiony a ještě prohřejeme. Podáváme s různě upravenými brambory, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!